Nyhed
Vejleder: Tag dine studerende med på konference
Lagt online: 21.01.2025

Nyhed
Vejleder: Tag dine studerende med på konference
Lagt online: 21.01.2025

Vejleder: Tag dine studerende med på konference
Nyhed
Lagt online: 21.01.2025
Nyhed
Lagt online: 21.01.2025
Af Susanne Togeby, AAU Kommunikation og Public Affairs
Foto: Privat
En gruppe første-semesterstuderende vandt for nyligt prisen for bedste paper på årets GoodIT konference. Ikke alene havde de udviklet et særligt velfungerende spil om hadforbrydelser mod LGBTQ+-personer i Danmark. Men de havde også formået at formidle det videnskabelige grundlag så godt, at artiklen blev bedømt som den bedste på konferencen. Med god hjælp fra deres vejleder, vel at mærke.
Vejlederen, Carlos Diaz, som er adjunkt på Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi, vil gerne slå et slag for, at vi på Aalborg Universitet understøtter at få studenterprojekter frem i lyset i stedet for, at de blot arkiveres i skuffen med færdige semesterprojekter.
”Nogle studenterprojekter er meget generiske, men der er også nogle, som faktisk hjælper med at udfylde et videnshul eller præsenterer noget meget innovativt eller kreativt. Selvfølgelig ser de studerende ikke disse perler, fordi de ikke har tilstrækkelig viden og erfaring. Men god videnskabelig viden og videnskabelige produkter er altid værd at dele og vigtige for udvikling.”
Carlos andel i processen var for det første at åbne de studerendes øjne for muligheden for at udgive deres resultater. For det andet, så hjalp han med at omformulere semesterprojektet til en 12-siders artikel, kommunikation med reviewers og forhandlede med instituttet, så de studerende fik mulighed for at deltage i konferencen og kunne præsentere projektet selv. Dette er vigtigt for Carlos, fordi de studerende har arbejdet hele semestret på projektet og kender det bedre end nogen andre. Når de studerende fremlægger deres projekt på en konference, får de den anerkendelse, de fortjener:
“Min idé er, at vejledere skal bruge deres position til at understøtte de studerende i at opbygge deres CV, hvilket igen kan hjælpe til, at de får job i fremtiden.”
Phillip Rumpelthiin, der var med til at præsentere projektet til GoodIT konference, lægger vægt på, hvor meget det betød for ham, at Carlos så betydningen af deres arbejde og sørgede for, at de selv høstede anerkendelsen.
”Det betyder meget for mig at Carlos så potentialet i gruppen, emnets vigtighed og ville udgive med os. Emnet er et der står mig nært, så det var enormt validerende og motiverende at blive anerkendt for sit arbejde. Jeg er stadig utrolig taknemmelig for både oplevelsen, muligheden og erfaringen der fulgte med, det var helt specielt,” siger han.
For Carlos Diaz er glæden ved at se de studerende lykkes den største drivkraft.
”Professionelt kan jeg sætte publikationen på mit CV som deres medforfatter, hvilket jeg synes er en fin byttehandel. Men personligt er dette sekundært - det er de studerendes udvikling, der betyder noget for mig. Det at se deres stolthed og glæde ved at få publiceret en artikel er det hele værd. Det gør også mig stolt og glad at vide, at jeg har hjulpet dem lidt på vej – måske endda givet dem en fordel, når de søger job.”
Med denne tilgang håber Carlos Diaz at inspirere flere vejledere til at sætte de studerende i centrum og lade dem høste anerkendelse for deres semesterprojekter. Og der er et håb, han gerne vil give luft: at Aalborg Universitet i fremtiden i højere grad vil understøtte de studerende i at deltage i konferencer, så de selv kan præsentere deres resultater.
Carlos Diaz arbejder sammen med andre kolleger på at formulere etiske retningslinjer, fx for hvornår det er vejlederen, og hvornår det er de studerende, som skal stå som førsteforfatter, og hvornår bi-vejledere skal krediteres. I øjeblikket er der ingen regulering, og de eksisterende retningslinjer er ifølge Carlos Diaz mildest talt uklare. Her er Carlos anbefalinger:
A Night Out - Et spil der gør dig utilpas
“A Night Out” er et spil designet og udviklet for at skabe opmærksomhed om hadforbrydelser mod LGBTQ+-personer i Danmark. Spillet begynder som et Tetris spil, men begynder hurtigt at bryde forventningerne, og får spilleren til at føle sig utilpas. Spillet slutter med at vise statistikker om hate crimes i Danmark. Er du blev nysgerrig, så prøv spillet her: A Night Out.
Artiklen er tilgængelig her: A Night Out: Designing a Transformational Video Game to Promote Awareness Towards LGBTQ+ Violence
De studerende læser medialogi på Aalborg Universitet I København: